101910 – Articol Antidiscriminare

Publicat de: Data publicarii: 15 septembrie 2017 Categorie: Comunicate, POCU/18/4.1/101910, Proiecte

Strategia  națională  pentru  prevenirea  și  combaterea  discriminării  „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2016-2020

Strategia națională pentru prevenirea și combaterea discriminării „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2016-2020, își propune să reducă numărul cazurilor de discriminare din societatea românească, să promoveze egalitatea în drepturi și de șanse pentru toți, prin măsuri coerente, integrate și interinstituționale, astfel încât să contribuie la dezvoltarea unei societăți care este inclusivă și în care diversitatea este prețuită. România, ca stat democratic european, susține o politică publică de prevenire și sancționare a tuturor formelor de discriminare; recunoaște principiul egalității și nediscriminării între cetăţeni și încurajează măsurile speciale, în vederea asigurării egalității de substanță pentru persoanele care aparțin grupurilor defavorizate.

Strategia își propune să consolideze și să adapteze această politică publică, la necesitățile actuale ale societăţii româneşti, prin: asigurarea coerenței cadrului legislativ, consolidarea cadrului instituţional și a parteneriatelor dintre diferitele autorități în domeniul prevenirii și combaterii discriminării, precum și prin alocarea resurselor adecvate necesare implementării măsurilor propuse, pornind de la necesitatea includerii politicii de egalitate și nediscriminare în toate sferele publice, precum și adoptarea unor instrumente proactive și flexibile, menite să facă faţă provocărilor viitoare în domeniul egalităţii, incluziunii și diversităţii.

Strategia reprezintă o continuare a Strategiei naționale de implementare a măsurilor de prevenire și combatere a discriminării (2007-2013), care a fost un proiect al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, și a cărei evaluare efectuată de experți internaționali recomandă elaborarea unei strategii guvernamentale, care implică parteneriatul mai multor autorități publice în activitatea de prevenire și de combatere a discriminării, constatând că majoritatea priorităților și obiectivelor care au necesitat participarea altor instituții, au fost îndeplinite parțial sau nu au fost îndeplinite.

Instituțiile de egalitate din spațiul Uniunii Europene (din care face parte și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), prin strategia 2015-2018 și-au stabilit ca misiune promovarea egalității în Europa prin sprijinirea independenței și eficacității instituțiilor de egalitate. Această strategie se integrează în Strategia „Europa 2020” a Consiliului European care își propune, printre altele, creșterea ratei de angajare a femeilor, creșterea nivelului de educație a populației și combaterea sărăciei, respectiv a excluziunii. EQUINET arată că aceste obiective pot fi atinse doar prin susținerea acțiunilor care vizează prevenirea și combaterea discriminării.

Conform Eurobarometrului pentru țările Uniunii Europene, realizat de Comisia Europeană în anul 2015, respondenții consideră discriminarea motivată etnic ca fiind cea mai răspândită (64%), fiind urmată de discriminarea pe criteriul orientării sexuale (58%), a identității sexuale (56%), a dizabilității (50%) și a religiei sau credinței (50%).

În domeniul angajării, vârsta de peste 55 de ani reprezintă motivul cel mai relevant de discriminare (56%). Cel mai puțin confortabil coleg de muncă ar fi o persoană de etnie romă (20%), transgen sau transsexuală (17%), LGB (13%). 65% dintre respondenții din Uniunea Europeană consideră necesară introducerea unor noi măsuri de creștere a nivelului de protecție a grupurilor vulnerabile la discriminare