„Pedalăm pentru Jibou” – un eveniment organizat cu și pentru locuitorii orașului Jibou

Publicat de: Data publicarii: iunie 30, 2018 Categorie: Media, POCU/20/4.2/102223

 

 

 

Sunt multe moduri de a aduce comunitatea laolaltă și de a ne bucura, împreună, de ce are orașul mai frumos.

Pedalăm pentru Jibou a fost un eveniment care a creat un context în care locuitorii orașului Jibou să iasă din casă și să facă, împreună, o activitate plăcută, la care să fie participanți activi. Voluntarii ne-au ajutat în realizarea moriștilor, în planificarea traseului și în menținerea siguranței în trafic. Vremea instabilă nu ne-a speriat, astfel că, deși a plouat la momentului startului, am fost peste 50 de bicicliști iar alții ni s-au alăturat pe traseu. La întoarcere, pe platoul din spatele Primăriei ne-a așteptat un soare cald de vară și tombola cu premii pentru participanți.

Cel mai mic participant, de numai doi anișori a fost cel care care i-a extras pe câștigători.

Ar fi multe de spus despre cum ne-am simțit și noi și cei care au participat la acest eveniment. Credem însă că cel mai important este faptul că am stârnit dorința de a mai organiza astfel de evenimente, cu acces liber, pentru toată comunitatea. Voluntarii își doresc să facă din acest eveniment un eveniment cu tradiție și să îl organizeze chiar ei, o dată pe an.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Servicii integrate pentru o viață de calitate – CIVIC, subactivitatea 1.2 (Realizarea a 12 actiuni de dezvoltare responsabilitate sociala a comunitatii) care are ca scop motivarea si activarea tuturor cetatenilor pentru un impact de lunga durata)

Proiectul Servicii integrate pentru o viață de calitate – CIVIC este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, implementat de Asociația Centrul de Cercetare și Formare al Universității de Nord în parteneriat cu Primăria Jibou, Liceul Tehnologic Octavian Goga și Asociația Vis Juventum.