Primele șase inițiative antreprenoriale au intrat în linie dreaptă

Publicat de: Data publicarii: 11 februarie 2019 Categorie: POCU/18/4.1/101910

Persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din Jibou, din județul Sălaj, primesc o veste bună: destinul poate fi răsturnat, atunci când se implică și comunitatea! Suntem bucuroși să anunțăm lista primilor câștigători ai concursului de planuri de afaceri, un proiect la care muncim de mult și dă roade minunate.

Aceștia sunt următorii, în ordinea punctajului obținut:

Selek Eniko – Denumire plan de afaceri „Cofetărie-patiserie” : 91 de puncte

Szabo Lavinia Andreea – Denumire plan de afaceri „Spălătorie îmbrăcăminte” – 82 de puncte

Corina Ioana Mureșan – Denumire plan de afaceri „Activități recreative și distractive pentru copii” – 81 de puncte

Alexandru Horațiu Morar – Denumire plan de afaceri „Vulcanizare auto” – 79 de puncte

Filofteia Elena Budi – Denumire plan de afaceri „Magazin second hand” – 78 de puncte

Gavril Mureșan – Denumire plan de afaceri „Servicii construcții” – 78 de puncte

În etapa următoare a proiectului, câștigătorii vor fi consiliați și finanțați pentru a materializa planul de afaceri, cu asistența experților și a reprezentanților mediului de afaceri și organizațiilor patronale din județul Sălaj.

Concursul de idei a avut loc în data de 6 februarie 2019, la Grădina Botanică „Vasile Fati” din orașul Jibou, județul Sălaj, iar cei 6 candidați, proveniți din comunități defavorizate din orașului Jibu, s-au înscris în urma prezentării proiectului, ocazie cu care li s-a prezentat perspectiva de a deveni întreprinzători.

Planurile de afaceri au fost depuse în cadrul proiectului POCU/18/4.1/101910 „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul întregii comunități”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 4 (Incluziunea socială și combaterea sărăciei)

Desemnarea câștigătorilor face parte din Subactivitatea 7.2. din cadrul proiectului: Realizarea unui concurs de planuri de afaceri având la bază o procedură transparentă de puntaj în vederea selectării a 25 de persoane aflate în risc de sărăcie din grupul țintă care doresc să dezvolte inițiative antreprenoriale.

Activitatea a fost organizată, în parteneriat, de Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare, Primăria Orașului Jibou, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou și Asociația Vis Juventum.

Comisia de evaluare a fost compusă din următorii:

Alina Ancuța Stan – manager proiect

Lidia Revnic – reprezentantă UAT Jibou

Alexandru Tamba – UGIR Sălaj

Paul Morar – reprezentant CCI Sălaj

Anamaria Cador – reprezentantă SC CAMALREX SRL

Mariana Pintea – reprezentantă SC MAYAPIN EXTINS SRL

Mariana Pop – reprezentantă SC DESIGN TRUST SRL